27.01.2019

Günün Filmi: Time Freak



Bugünün filmi bilim-kurgu soslu bir gençlik komedisi... Kendi icadı olan zaman makinasını aşık olduğu kızla ilişkilerini düzeltmek için kullanan bir gencin başından geçenleri anlatan "Time Freak" romantik komedi türünün sıradan bir örneği olmanın ötesine geçemiyor.


Türkiye'de "Zaman Yolcuları" adıyla iki gün önce vizyona giren "Time Freak"in baş karakteri Stillman (Asa Butterfield) filmin ilk sahnesinde sevgilisi tarafından terk edilir. Bu durumu tersine çevirmek isteyen delikanlı elindeki bir kumandayla zamanı geri alır ve sevgilisinin ayrılma isteğine her defasında farklı bir yanıt vererek trülü yollar dener ama başaramaz. Deha derecesinde zeki bir genç olan ve kendi geliştirdiği formüllerle bir zaman makinası inşa eden Stillman çareyi daha da geri dönerek ilişkilerinin her aşamasında yaptığı hataları düzeltmeye karar verir. Bakalım bu çabası kaderin önüne geçebilecek midir?


Stillman'ın aşık olduğu Debbie rolünde "Game of Thrones" dizisinin Sansa Stark'ı olarak tanınan Sophie Turner'ı izlediğimiz film ne yazık ki zaman makinası esprisini çok da etkili şekilde kullanamıyor. Zaman yolculuğu meselesi muhtemelen nsanlığın en büyük hayallerinden biri olsa gerek. Edebiyatta ve sinemada türlü versiyonu denenmiş bu fantazinin gerçekten çok iyi olanları var; örneğin "Primer" ve "About Time" gibi. Elbette "Back To the Future gibi unutulmaz bir eğlenceliği de örmezden gelemeyiz ama "Time Freak" tüm bu kanona yeni bir şey eklemiyor kanımca. Yönetmen Andrew Bowler'ın 2011'de Oscara'a aday gösterilen kısa filminden hareketle çekilen film belli ki kısa formatta daha anlamlıymış zira uzun filme dönüşürken özellikle senaryosu zayıf kalmış. "Eternal Sunshine of the Spotless Mind"a benzetenler de var filmi ama ne yazık ki ne anlatımı ne kurgusu ne de oyunculukları kıyas kabul etmez, zorlamamak lazım. Hitap ettiği teenage kitlesinin hoşça vakit geçireceği bir film olabilir belki, emin değilim, ama türün vasat örneklerinden biri olduğunu söyleyebilirim.

Filmin Notu: 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder