31.01.2019

Günün Filmi: Animas



Bugünün filmi İspanyol yapımı bir korku... Netflix yapımı "Animas" psikolojik derinliğiyle dikkat çeken, teknik anlamda özenli bir çalışmanın ürünü olsa da son tahlilde hedefi ıskalayan bir film.


Çocukluktan beri yakın arkadaş olan Alex ve Abraham'ın ilk gençlik yıllarında hayatla olan duygusal ve psikolojik meselelerine odaklanan "Animas" karanlık atmosferi ve göstermeden inşa ettiği gerilimiyle sağlam bir başlangıç yapıyor. Bir yandan korku sinemasının önemli örneklerine göndermeler (en barizi "The Psycho"nun duş sahnesi örneğin) yapan bir yandan da baş karakterlerinin post teenage döneme dair zorlu durumlar karşısındaki tepkileri üzerinden hikâyesini kurgulayan film ilk yarısında (hatta 3'te ikisinde) ortaya koyduğu ipuçlarını toparlamakta zorlanıyor doğrusu ve finalde fazla tanıdık bir noktaya savrulup (söylemiyorum elbette) etkisini kaybediyor. Oysa Argento'yu anımsatan ve her katının insan bilincini temsil ettiği ev metaforu gibi detaylar hiç de fena değil (demişken, acaba küçük kızın giydiği, üzerinde "yellow" yazan sweat-shirt de Argento üzerinden bir "giallo" göndermesi mi diye merak ediyor insan).


Laura Alvea ve Jose F. Ortuno ikilisinin yönettiği filmde başrolleri Clare Durant (Alex) ve Ivan Pellicer (Abraham) paylaşıyor. Doğrusu biraz daha iyi bir senaryoyla ve daha güçlü bir hayalgücüyle atmosferini destekleyebilseymiş bu yılın korku sineması adına güzel bir keşif olabilirmiş "Animas".

Filmin Notu: 6/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder