17.01.2019

Günün Filmi: Cam



Bugünün filmi psikolojik bir korku... Erotik içerikli canlı video şovları yaparak hayatını kazanan bir genç kızın yaşadığı kabus dolu günleri anlatan "Cam" yılın en iyi korku filmi değil belki ama izlenmeye değer, bazı yönlerden yenilikçi bile sayılabilecek bir film.


20'li yaşlarının başındaki Alice naklen erotik videolar yayınlayan ve kazandığı para izlenme oranlarına göre arttığı için arada ilginç temalarla (intihar şovu vs) işi çeşitlendiren bir genç kız. Günün birinde hesabına giremeyince ve üstelik tıpkı kendisine benzeyen birinin (belki de kendisinin!) onun kanalında videolar yayınladığında görünce ne yapacağını bilemez ve panikle paranoyanın içiçe geçtiği bir dehşet sarmalında yitip gider.


Gerilim düzeyi belli bir seviyenin altına inmeyen "Cam"in yenilikçi tarafı üslubunda ya da görsel dilinde değil de daha çok günümüzde önemli bir kabus olan ve neredeyse hepimizin en az bir kere başına gelen kişisel hesabına girememek (ya da hesabının çalınması) durumuna dair bir hikâyeyi ilk kez böyle bir bağlamda ele alıyor oluşunda. Daniel Goldhaber'in yönettiği ve senaryosunu İsa Mazzei'nin (Goldhaber'in öyküsünden hareketle) yazdığı ilk gösterimini Fantasia Film Festivali'nde yapmıştı. Kasım ayından bu yana Netflix'te gösterilen filmde başrolü üstlenen Madeline Brewer daha önce "Orange Is the New Black" ve "The Handmaid's Tale" gibi dizilerde de rol almıştı. Türün meraklıları için tavsiye edilebilecek bir film "Cam"

Filmin Notu: 7/10



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder