11.01.2019

Günün Filmi: Replicas


Bugünün filmi bir bilim-kurgu... Bugün vizyona giren 'Replicas' başrolünün Keanu Reeves'in üstlendiği bir hayli zayıf bir bilim-kurgu gerilim filmi.


Biraz 'Frankenstein', biraz 'AI', biraz da 'West World' (hatta biraz da 'Minority Report') karışımı bir senaryosu olan 'Replicas' robotlara 'hayat' verme yolunda çok yol katetmiş bir bilimadamının karısı ve çocukları bir trafik kazasında ölünce tüm bilgi ve teknolojisini onları hayata geri döndürmek için kullanmaya karar verir. Tabii ki işler umduğu gibi gitmeyecek ve bir felaket senaryosuyla karşı karşı kalacaktır. Keanu Reeves'e Alice Eve, Thomas Middleditch ve Tom Ortiz gibi isimlerin eşlik ettiği filmin yönetmen koltuğunda ise Jeffrey Nachmanoff oturuyor.


Klonlama, yapay zeka, insan ruhunun makinaya transfer edilip edilemeyeceği gibi meseleler aslında sağlam bir hayalgücü ve yeterli bir yaratıcılıkla çok ilginç hikâyeler doğuracak başlıklar ama bilim-kurgu edebiyatının ve sinemasının bu en temel çıkış noktaları ne yazık ki bu filmde hiçbir yere varmıyor ve örneğin Stephen King'in 'Pet Sematary' (Hayvan Mezarlığı) kitabında ele aldığı ölüyü diriltme mevzusu bile (ki sırf bu konu başlıbaşına bir film olurdu) üstünkörü geçiliyor. İşe mizah ve gore katıp belki bir 'Re-Animator' dolaylarında bile gezilebilirmiş oysa. Yazık, çok yazık.  

Filmin Notu: 3/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder