19.01.2019

Günün Filmi: Asher



Bugünün filmi (yine) bir aksiyon... Kiralık katil olarak hayatını kazanan eski bir MOssad ajanının maceralarını anlatan "Asher" benzerlerini kimbilir kaç kez izlediğimiz filmlerin bir yenisi.


Kariyerinde, birçoğunda ikinci hatta üçüncü derece roller üstlendiği, 250'ye yakın filmde rol alan Ron Perlman'ın ender başrollerinden birini üstlendiği "Asher" özellikle son yıllarda sayısı bir hayli artan ve genellikle tek başına çalışan anti kahraman-intikamcı kahraman (vigilante) aralığında gidip gelen karakterlerin farklı kombinasyonlarındaki savaşlarını izlediğimiz (örneğin John Wick daha kişisel bir noktadan başlıyor ve öldürülen köpeğinin intikamını almak isterken devasa bir kitleyle kapışıyor, "The Equalizer"ın Robert McCall'u ise daha sosyal bir itkiyle silaha sarılıyor) filmlere öykünüyor. Bazı yönlerden (özellikle ritüelleri olan kiralık katil tiplemesiyle) "Leon"u da anımsatan filmde kiralık katil Asher'ın ahir ömründe aşık olup daha huzurlu bir hayata yatay geçiş yapma niyetlerini ama tabii ki ait olduğu çevre yüzünden bu hayata bir türlü uyum sağlayamayacak oluşunu izliyoruz.


Famke Jannsen, Richard Dreyfuss, Jacqueline Bisset gibi ilginç isimlerin de yer aldığı kadrosuyla umut veren ama ne yazık ki yukarıda adlarını andığımız benzerlerinin altında kalan bir film "Asher". Neredeyse 40 yıldır kamera karşısında olan ve "Gülün Adı", "Kayıp Çocuklar Şehri" gibi dikkat çekici filmlerde rol aldıktan sonra önce "Hellboy" ile ünlenen ve ardından daha da geniş kitlelere adını ezberlettiği TV dizisi "Hand of God" ile (ki "Asher"da bu diziye direkt bir gönderme de var) kariyerine yeni bir ivme kazandıran Ron Perlman için iyi bir fırsat olabilirmiş aslında ama bana sorarsanız pek devamı gelecek gibi değil bu MOssad eskisi tetikçinin maceralarının.

Filmin Notu: 5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder