28.01.2019

Günün Filmi: Polar



Bugünün filmi grafik roman uyarlaması bir aksiyon... İşinde usta bir kiralık katilin kendi hayatını kurtarmak için savaşmasını anlatan "Polar" benzerlerini son yıllarda defalarca izlediğimiz filmlerden biri.


Kara Kayzer adıyla nam yapmış Duncan Vizla son derece profesyonel ve buz gibi soğukkanlı bir kiralık katildir. çalıştığı kiralık katil acentasında uygulanan bir kural gereği 50. yaşına girdiği gün emekliye ayrılacaktır. Bilmediği şey ise şirketin başındaki Blut adlı sadist adamın 50 yaşına giren tüm ajanları öldürdüğü ve emeklilik paralarını cebine attığıdır.


Başroldeki Mads Mikkelsen'in karizmasına ve gitgide artan ününe yaslanan "Polar" akla John Wick'i getiren bir konuya sahip ama hem aksiyon sahnelerinde onun kadar iyi değil hem de içine enjekte edilen vicdani çelişkileri doğru dürüst işlenmemiş. Çektiği video kliplerle piyasada kendine sağlam bir yer edinen Jonas Akerlund'un yönettiği ve Mikkelsen'e başrolde Vanessa Hudgens'ın eşlik etiği filmde en son "Asher"da küçük bir rolde izlediğimiz Richard Dreyfuss da var. Burada da küçük bir rolde yine ilginç bir tipleme çiziyor ama neden ısrarla böyle düşük kalite aksiyonlarda oynuyor onu anlamak zor. Bir grafik roman uyarlaması olan ve çizgi roman severlerin bir şekilde iltifatla karşıladığı "Polar"ın fanatikler dışında kimsede herhangi bir iz bırakacağını sanmam ama devamı da çekilebilir gibi bir finalle sona erdiğini de söylemek lazım.

Filmin Notu: 4/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder