7.01.2019

Günün Filmi: Support the Girls



Bugünün filmi bağımsız bir komedi... İlk gösterimini South by South-West festivalinde yapan ve yine her ne hikmetse ülkemizde vizyona girmeyen "Support the Girls" kadın garsonların çalıştığı bir spor barında yaşananları konu edinen ve duygusal anların öne çıktığı bir komedi.

Filmin başrolünde yer alan Regina Hall (sağda) yılın en iyi performanslarından birini sunuyor

Büyük bir kısmı Double Whammies adlı bir spor barında (insanların TV ekranlarından maçları vb izlediği bir bar anlayacağınız) geçen "Support the Girls" barın idari işletmecisi Lisa ile çalışan kızların hayatlarına odaklanıyor. Regina Hall'un Lisa rolünde son derece sağlam bir performans çıkardığı (zaten New York Eleştirmenler Birliği En İyi Kadın Oyuncu ödülünü ona vermişti) "Support the Girls" kadın dayanışmasının vurgulandığı, bir yanıyla feminist mesajları da olan, ince işlenmiş, iyi oynanmış bir film.


Filmin yönetmen koltuğunda oturan ve senaryosunda da imzası olan Andrew Bujalski "mumblecore" denen ve bağımsız sinemanın bir alt türü olarak kabul edilen düşük bütçeli, gerçekçi oyunculuklarla öne çıkan, olay örgüsünden ziyade diyaloglara (çoğu zaman doğaçlama diyaloglara) ağırlık veren filmlerin ustası olarak biliniyor. Sinematografisinde özellikle "Funny Ha Ha" ve "Computer Chess" gibi birbirinden çok farklı iki filmi izlemenizi hararetle tavsiye ederim. Tabii bir de "Support the Girls"ü. ABD'deki işçi sınıfına mensup çalışan kadınların dünyasına samimi bir bakış atan film 2018'in çok izlenmeyen ama iz bırakan bağımsız yapımlarından oldu. Şüphesiz, eğer hâlâ !f İstanbul diye bir festivalimiz olsaydı, salonda da izleme fırsatı bulacaktık bu küçük mücevheri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder