24.01.2019

Günün Filmi: Close



Bugünün filmi aksiyon dozu yüksek bir gerilim... Başrolünü Noomi Rapace'in üstlendiği "Close" karşı terör konusunda uzman bir bodyguard'ın genç ve zengin bir kızı öldürülmekten kurtarmaya çalışmasını anlatıyor.


Dalgalanan bayraktan anladığımız kadarıyla Güney Sudan'da başlayan ve çöllük bir arazide yaşanan şiddetli bir çatışma sahnesiyle izleyiciyi karşılayan "Close"un becerikli baş karakteri Sam işinde uzman bir yakın korumadır ve çalıştığı özel güvenlik acentasının kendisine verdiği görevleri yapmak üzere bir ülkeden diğerine seyahat edip sürekli ölüme meydan okumaktadır. Bir sonraki müşterisi ise ölen babasının mirası yüzünden hedef haline gelen şımarık bir genç kızdır ve Sam onunla birlikte yüksek güvenlikli, kale benzeri evine gidecektir. Burada kaldıkları gece bir saldırı olur ve Sam zar zor kızı kurtarıp evden kaçırsa da bela onları her gittikleri yere takip etmeye başlar. İşin içinde başka bir iş olduğunu anlamakta gecikmezler.


Yönetmenliğini Vicky Jewson'ın üstlendiği Netflix yapımı "Close" iyi bir başlangıç yapsa da bir süre sonra saçmalamaya başlıyor ve hem inandırıcılıktan uzaklaşıyor hem de zayıf entrika kurgusu yüzünden izleyicinin ilgisini de kaybediyor. Oysa bazı sağlam kadın oyuncuları da kadrosunda barındıran (başroldeki bodyguard rolünde Noomi Rapace, onun koruduğu genç kız rolünde adını ilk "The Book Thief" ile duyduğumuz Sophie Nelisse ve "Game of Thrones"dan hatırladığımız Indira Varma gibi isimler örneğin) filmin senaryosu biraz daha zekice yazılsa ve gereksiz aksiyon sahneleri yerine sürprizlerle örülü güzel bir entrika ya da komplo hikâyesi anlatsa çok daha başarılı olabilirmiş.

Filmi Notu: 4/10




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder