14.01.2019

Eleştirmenlerin ödülü 'Roma'nın



ABD'de 24 kez verilen Eleştirmenler Birliği Ödülleri önceki gece yapılan bir törenle sahiplerini buldu. Gecede dört ödül alan "Roma"nın hakimiyeti vardı.

En İyi Kadın Oyuncu ödülü Glenn Close ve Lady gaga arasında paylaştırıldı

Hem sinema hem TV daslında dağıtılan ödüllerde "Roma" En İyi Film, En İyi Yönetmen (Alfonso Cuaron), En İyi Görüntü Yönetimi (Alfonso Cuaron) ve Yabancı Dilde En İyi Film ödüllerini alarak önemli bir başarı elde etti ve Oscar için de iddiasını sürdürdü. Christian Bale En İyi Erkek Oyuncu ve Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini alarak geceyi çifte zaferle kapatırken; Glenn Close ("The Wife") ve Lady Gaga ("A Star Is Born") En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaştılar. Yardımcı oyuncu dallarında ise iki siyahi oyuncu, Mahershala Ali ("Green Book") ve Regina King ("If Beale Street Could Talk") ödüle layık bulunan isimler oldu. En İyi Genç Oyuncu Ödülü ise Elsie Fisher'a ("Eight Grade") gitti. altın küre ödüllerinde aday bile gösterilemeyen "First Reformed" En İyi Orijinal Senaryo (Paul Schrader) dalında ödül alırken, En İyi Uyarlama Senaryo dalında ödül "If Beale Street Could Talk"a (Barry Jenkins) verildi.

TV dalında da Amy Adams ve Patricia Arquette En İyi Kadın Oyuncu ödülünü paylaştılar

Komedi dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünün Olivia Colman'a ("The Favourite") verildiği gecede (bu arada ilginç bir not, The Hollywood Reporter'ın haberine göre En İyi Ensemble ödülünün de verildiği "The Favourite" filminden kimse gelmemiş törene) En İyi Animasyon ödülü "Spider-Man Into Spider-Verse" adlı yapıma, En İyi Komedi Filmi Ödülü "Crazy Rich Asians"a, En İyi Aksiyon Filmi ödülü "Mission: Impossible - Fallout"a ve En İyi Bilim-Kurgu ya da Korku Filmi ödülü de "A Quite Place"e verildi. TV kategorisinde ise En İyi Drama Dizisi ödülüne "The Americans" adlı yapım; En İyi Komedi Dizisi ödülüne ise "The Marvelous Mrs. Maisel" layık bulundu. Kısıtlı Dizi kategorisinde de ilginç bir durum oldu ve tıpkı Sinema kategorisinde olduğu gibi En İyi Kadın Oyuncu ödülü iki kişiye paylaştırıldı: Amy Adams ("Sharp Objects") ve Patricia Arquette ("Escape at Dannemora"). En İyi Kısıtlı Dizi ödülü "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story"ye verilirken bu kategoride En İyi Erkek Oyuncu tıpkı Emmy ve Altın Küre'de olduğu gibi aynı dizinin başrol oyuncusu Darren Criss'e verildi (nedense?). En İyi Çizgi Dizi ödülü ise, muhtemelen tahmin ettiniz, "Bojack Horseman"in oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder