5.02.2010

HBO atağı sürüyor


Malumunuz üzre, HBO televizyonun en kaliteli işlerinden bazılarına imza atmış sevdiğimiz bir kanal. The Wire ya da The Sopranos gibi örneklerin bir eşi daha gelmedi bana sorarsanız. Ya da Six Feet Under, ya da Carnivale, ya da hatta Sex and the City. Sonra Generation Kill, Flight of the Conchords, Band of Brothers, Curb Your Enthusiasm, In Treatment ve tabii ki True Blood. Bunların arasında mutlaka sizin de "en sevdiğim dizi" diyeceğiniz bir yapım vardır. Son birkaç aydır HBO yine atağa kalktı ve birbirinden ilginç projelere girişti, hem de birbirinden önemli isimlerle. Bu projelerin haberlerini zaman zaman vermeye çalışıyorum burada. Örneğin pilot bölümünü Martin Scorsese'nin çektiği Boardwalk Empire.


1930'lu yılların Amerika'sında ( Atlantic City, Jersey ) geçen dizide Steve Buscemi, Kelly MacDonald, Michael Pitt gibi isimler rol alıyor. Sopranos'un yazarlarından Terence Winter'ın yarattığı dizinin başlama tarihi ise 2010 sonbaharı.



Yapımcıları arasında Steven Spielberg ve Tom Hanks'in bulunduğu The Pacific ise biraz Band of Brothers'ı anımsatan, yine 2. Dünya Savaşı sırasında Amerikan ordusunun icraatlarını anlatan bir mini dizi. The Pcific'in yayını ise 14 Mart'ta başlayacak.


The Wire'ın yapımcılarından David Simon'ın yeni dizisi Treme ise Katrina kasırgasının ardından New Orleans'da yaşananları anlatıyor. Pilot bölümünü Polonyalı ünlü kadın yönetmen Agniezska Holland'ın çektiği dizide The Wire'dan da tanıdığımız oyuncular rol alıyor. Dizi Nisan ayında yayınlanmaya başlayacak. Bunlara yeni iki ekleme daha geldi bugün. Biri pilot bölümünü Jonathan Demme'nin çekeceği polisiye dizi The Long Fall; diğeriyse Dreamgirls'ün yazar ve yönetmeni Bill Condon'ın yapımclığını üstlendiği ve bir Hollywood blog yazarının hayatına odaklanan Tilda. Uzuuuuun lafın kısası, tıpkı başlıktaki gibi, HBO atağı sürüyor.

1 yorum:

  1. HBO'nun tek sevmediğim yanı yeni diziler için tutmuş dizileri harcıyabiliyor olmaları.

    "İt's not Tv.İt's HBO" söyleminin içini kesinlikle dolduran dizileri sundular
    Ayrıca örnek olarak saydığın dizilere OZ'u koymayı unutman kötü oldu :)

    YanıtlaSil