15.10.2009

Levent Semerci "Nefes" için kaç kutu film kullandı?



Duyunca ben de kulaklarına inanamadım doğrusu. Levent Semerci yarın vizyona çıkacak filmi Nefes'in çekimlerinde tam 2000 kutu film kullanmış. 35 mm ve 2000 kutu diyerek tekrar edeyim. Bu bilgiyi de Semerci ile daha önce çalışmış bir reklamcı dostumdan aldım ve doğruluğuna da inandım. Aynı dostumun söylediğine göre Semerci 1,5 dakikalık reklam filmi için bile 250 - 300 kutu film kullanıyormuş. İlginç doğrusu. 2000 kutu film harcanmış bir sinema filmine gitmek şart diye düşünüyorum açıkçası, sırf merakımdan.

2 yorum:

  1. anlatıldığı gibi değil.filmde konuyu çok dağıtmışlar.çok daha güzel olabilirdi.kendimi sinema izlemek yerine belgesel izliyormuş gibi hissettim.tavsiye etmiyorum.

    YanıtlaSil
  2. O kadar üzüldüm ki okuyunca bazı kalbur üstü sinema eleştirmenlerin yazılarını . . Neymiş efendim bırakılmalıymış artık Atatürk'ün kullanılması yada çok basitleştirmiş klasik asker aile konuşmaları filmi . . Çok merak ediyorum , baba parasıyla Yurt dışında okuyup baba desteğiyle bir yerlere gelen ve süper sınıflarla takılan bu aydınlarımız , bu filmin ülkenin bir gerçeğini yansıttığını neden anlamak istemiyorlar ? Evet efendim orada geçen '' Eğlenirler ama kıvırmazlar '' lafı gerçek çünkü Türk halkının görüşü bu . . Karabal karakoluna yapılan baskını anlatan filmde ne olmasını bekliyorlar ? Apache helikopteri yada Dtp heyetini mi ? . . Bilirsek bakmasını yorumlara , bize yapılan susma , sindirme harekatını göreceğiz . . Şehit ailelerinin feryatları olmamalıymış , oğlu ölen bir anne ne diye bağırcak ? Yada yere düşen Atatürk2ün büstünü asker kaldırmayıp birde kendisi mi vuracak ? Yada bunlar artık bayağı şeyler olup yeni yeni şeyler bulma uğraşına mı gireceğiz ? Aslında bayağlık olarak adlandıran bu olgular ne yazık ki toplumumnuzn bir gerçeği ve bir çatışmayı anlatan filimde , normal bir hava normal bir oda da konuşuluyor gibi seslerin gürültüsüz ve net gelmesini sağladıklarında neresinde kalacak filmin inandırılıcılığı ? Ha birde küfürlü sahneler varmış ? Kadınların anlamadıkları işlere burunlarını sokmasını işte bu yüzden kaldıramıyorum ya , Askerlik yapan her Türk erkeği bilirki askerlik hanım evlatlığı yapılacak , ağızlara acı biber sürülecek yer değildir . . Ne yazık ki Askerlerin Aileleri ile yapılan konuşmaları ve Askerin Atatürk Büstünü kaldırıp taşımasını bayağı sayanları esefle kınıyor ve bir az halkın arasına inip asıl gerçeklerle yüzleşmelerini istiyorum . . Gözyaşlarını film boyunca tutamayanlardan bir ricam ise dualarınızı eksik etmeyin şehitlerimiz ve vatanımız için , biliyorsunuz bizi ayakta tuatan içimizde olan vatan sevgisi , Allah sebgisi özelliklede kul sevgisi . . Bakmasını bilenler içinse askerlerin , dağda çatışmadan önce yada şehit olacaklarını anlamadan önce akıllarına ilk kimleri getirdiklerine dikkat etmelerini istiyorum . . Sevgililerini , orada kimine göre abaza olan bu vatan evlatları , kor ateş gibi kavursada içlerini yarlarından ayrı kalmak yinede akıtmıyorlar mı sevdalarını içine , paylaşmıyorlar mı sevdalarını birbirleriyle , dağlarla taşlarla . . Sevdalarımızı iki paralık etmeyelim . .

    YanıtlaSil