18.01.2017

Cesar Ödülleri'nin bu yılki başkanı Roman Polanski

"Başgan" Polanski
Fransız ulusal sinema sektörünün en önemli ödülleri olarak bilinen Cesar'lar bu yıl dünyaca ünlü usta sinemacı Roman Pıolanski'ye emanet. Polanski bu yıl 24 Şubat'ta düzenlenecek ödül törenine "Başkan" sıfatıyla katılacak. Akademi Başkan'ı Alain Terzian'ın deyişiyle "iflah olmaz bir estet" olan Polanski tam 4 kez En İyi Yönetmen dalında Cesar ödülü kazanmıştı. Meraklısı için hemen sayalım: "Tess" (1980), "The Pianiste" (2002), "The Ghost Writer" (2011) ve "Venus In Furs" (2014). Buradan da Fransız Akademisi'nin Polanski'ye özel bir hayranlığı olduğunu anlıyoruz zira bana sorarsanız son iki Cesar çok da isabetli ödüller değil.

Törende ne yapacak peki derseniz, Polanski sahneye çıkarak gecenin ilk sunumunu yapacak ve devamını getirmesi için asıl sunucuya işi devredecek. O sunucunun kim olacağı ise henüz belirlenmedi. geçen yılın Başkan'ının da Claude Lelouche olduğunu hatırlatmış olayım.

Son bir not: Polanski şu sıralar "Based on a True Story" adlı yeni filmi üzerinde çalışıyor. Eva Green, Emmanuelle Seigner ve Vincent Perez'in başrollerini paylaştığı filmin ortak senaristlerinden biri de Oli,vier Assayas.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder