27.05.2010

Al Pacino'nun en kötü 5 filmi



Şunu hemen söyleyeyim, Al Pacino en sevdiğim oyunculardan biridir. Çok az oyuncuda rastlanan olağanüstü bir yeteneği o9lduğuna inanırım. Gözlerini en iyi kullanan aktörlerden biri olduğuna da hiç şüphem yok ve hala böylesi bir oyuncunun kör rolü oynadığı bir filmle Oscar almış olmasını da şaşırtıcı, hatta belki de yanlış bulurum. Ama Al Pacino ile beni en çok şaşırtan şey, bir oyuncu olarak çok keskin ve doğru içgüdülere sahip olsa da, oynayacağı filmleri seçme konusunda yeterince duyarlı ve doğru davranamıyor oluşudur. 40 yılı aşkın kariyerinde The Godfather, Dog Day Afternoon, Serpico, Scarface, And Justice For All, Heat, Glengarry Glen Ross ve The Insider gibi unutulmaz filmlerde oynamış olan oyuncunun ne yazık ki inanılmaz derecede berbat filmleri de var. Hangileri mi? Buyrun bakalım..


5. Revolution - Y: Hugh Hudson

Hugh Hudson aslında 1981 tarihli Chariots of Fire ( Ateş Arabaları ) ile atletizm üzerine çekilmiş en güzel filmlerden birine imza atmıştı ama Revolution hemen hemen tüm kariyerini söndürdü. Gerçi başka filmler de çekti Hudson sonraları ama çok seyrek ve ses getirmeyen bir kariyeri oldu. Revolution'ın ise daha da ilginç bir hişkayesi var. Hudson'ın iddiasına göre film henüz tam anlamıyla bitmediği halde yapımcı stüdyo tarafından zorla gösterime sokuldu ve ciddi anlamda zarar etti. Filmin yarattığı hayal kırıklığı o kadar büyüktü ki, Pacino bir süre sinemadan uzaklaştı, kötü bir dönem geçirdi. Filmin hikayesi ve hem Hudson hem de Pacino üzerindeki olumsuz etkisi 2008 tarihli Revolution Revisited adlı DVD'yle birlikte sunulan bir featurette'te daha net bir şeklilde teşhis edilebilir.



4. S1m0ne - Y: Andrew Niccol

Gattaca ile gönüllerimizi fetheden Andrew Niccol ne yazık ki bu herşeyi eline yüzüne bulaştırdı ve bir numaralı suç ortağı da maalesef Al Pacino oldu. Pacino kadar "organik" bir oyuncunun, Simone adlı sentetik bir aktrisle yaşadığı tuhaf ilişki izleyiciyi hiç kavrayamadı. Kimi eleştirmenler filmden tatmin olmuştu belki ama gişe hasılatı yerlerde süründü ve Pacino ciddi bir darbe aldı.



3. Gigli - Y: Martin Brest

Bu da ne Allah aşkınıza? Gerçi Pacino'nun neden bu saçmalıkta rol aldığını kestirmek zor değil herhalde. Ne de olsa Martin Brest Pacino'yu daha önce 7 kez aday olduğu Oscar heykelciğine kavuşturan yönetmen. Ama bu, birçoklarınca gelmiş geçmiş en kötü filmler listesinde yer bulan Gigli'nin Pacino'ya yakışmadığı gerçeğini değiştirmiyor.



2. Godfather 3 - Y: Francis Ford Coppola

Ne o, şaşırdınız mı? Şaşırmayın ama, gerçek bu maalesef. Elbette Godfather 3 yukarıda saydığım filmler kadar berbat değil ama sinema tarihinin gelmiş geçmiş en önemli serilerinden birine hiç yakışmayan ve izleyende hemen unutma isteği doğuran bir film olduğu da yadsınamaz. Zaten Coppola da sadece paraya ihtiyacı olduğu için bu işe bulaştığını gizlemiyor. Bu haliyle hiç çekilmemeliydi. Nokta.


1. Righteous Kill - Y: Jon Avnet

Al Pacino nasıl oldu da bu hatayı yaptı anlamak çok güç. Üstelik 88 Minutes faciasından sonra. Aslında 88 Minutes de bu listede yer almalıydı ama her iki film de Jon Avnet imzalı olduğu için Righteous Kill'i almayı yeterli buldum. İşin en garip yanı da burada zaten. Pacino 88 Mİnutes'de oynadıktan sonra acaba hiç oturup filmi izlemedi mi diye soruyo insan. Çünkü izlese, yine aynı yönetmenin bir başka filminde çalışmazdı herhalde. Tahminimce filmdeki partnerinin Robert De Niro oluşu ona cazip gelmiş olmalı. De Niro için de aynı cümleyi kurabilirim herhalde. He ne olursa olsun, bu film Pacino'nun kariyerindeki en yanlış hamleydi. En azından bana göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder