19.04.2013

Cannes'da başka ne var, ne yok

James Franco'nun yönettiği As I Lay Dying festivalde gösterilecek
Önce başka neler var onlara bakalım. Un Certain Regard bölümünde Sofia Coppola'nın açlışta gösterilecek The Bling Ring adlı filminin yer alacağını zaten duyurmuştum. Bu bölümde ayrıca daha çok oyunculuğuyla adından söz ettiren James Franco'nun yönetmen olarak imzasını attığı As I Lay Dying adlı filmi de gösterilecek. Franco'nun başrolünü de üstlendiği film adından da tahmin edileceği gibi William Faulkner'ın romanından uyarlandı.

Claire Denis'nin filminde Vincent Lindon ve Chiara Mastroianni var
Claire Denis'nin son filmi Les Salauds da yine Un Certain Regard bölümünde gösterilecek. Vincent Lindon ve Chiara Mastroianni'nin başrollerini üstlendiği filmin Altın Palmiye için yarışmaması da ayrıca ilginç doğrusu. Yine oyunculuğuyla tanınan bir başka isim, Valeria Golino ( Rain Man ) bu yıl Un Certain Regard'da yönetmen olarak karşımıza çıkıyor. Golino'nun çektiği ilk film olan Miele bu yıl festivalde Altın kamera adayları arasında.

All Is Lost'un başrolünde Robert Redford oynuyor
Margin Call adlı filmini çok sevdiğim J.C. Chandor bu yıl yarışma dışı olarak gösterilecek yeni filmi All Is Lost ile Cannes'a gelecek. Filmin başrolünde Robert Redford var. Festivalin Geceyarısı Gösterimi bölümünde Johnnie To'nun yeni filmi Blind Detective gösterilecek.

Roman Polanski'nin çektiği belgesel çekildikten 42 yıl sonra gösterilecek
Stephen Frears'ın Muhammad Ali's Greatest Fight adlı TV filmi özel gösterimler bölümünde izleyiciyle buluşacak. Filmde Christopher Plummer, Danny Glover ve Frank Langella gibi isimler yer alıyor. James Toback'in belgesel türdeki son filmi Seduced and Abondend ve Roman Polanski'nin 1971'de çektiği ve Formula 1 yarışçısı Jackie Stewart'ı anlattığı belgesel Weekend of a Champion da bu bölümde gösterilecek filmler arasında.

12 Years A Slave'in festivalde olmaması bir hayal kırıklığı
Gelelim neler yok bölümüne. Bir kere Türkiye'den hiç film yok. Hem de hiç bir bölümde. Açıkçası tayfun Pirselimoğlu'nun yeni filminin en azından Un Certain Regard bölümüne alınacağını tahmin ediyordum ama yanılmışım. Gerçi daha bir ay var, belli olmaz. Öte yandan Steve McQueen'in son filmi 12 Years A Slave'i görmediğim için de şaşırdım. Aslına bakarsanız İngiltere'den hiç film yok yarışmalı bölümlerde. Bir tek Stephen Frears'ın TV filmi var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder