23.12.2010

Soderbergh emekliliğe mi hazırlanıyor?

Matt Damon'a sorarsanız öyle. Gerçi bundan iki yıl kadar önce Esquire'a verdiği bir röportajda şunları söylemişti Soderbergh

      "Şu anda 45 yaşındayım. 51 yaşıma gelince 25 yıl olacak. Ve bu da tek bir şeyi yapmak için uzun bir süre. Toplam 30 kadar film çekmiş olacağım. Bu kadar yeter. Düşüş yaşamak istemiyorum Abbey Road ile bitirmek istiyorum."

Emeklilik için ilk sinyalleri işte bu laflarla vermişti ünlü yönetmen. Şu sıralar başrolünü Matt Damon'ın üstlendiği Contagion adlı filmi çekiyor. Ardından da Haywire gelecek. Geçenlerde Damon ile yapılan bir söyleşide ünlü oyuncu gelecek yıl Soderbergh ile Liberace'yi çekeceklerini, ardından yönetmenin Clooney ile başka bir film çekeceğini söyledi ve sonrasında muhtemelen emekli olacağını belirtti.

       "Soderbergh resim yapmak istiyor ve yeni bir kariyer yapmak için henüz genç olduğuna inanıyor. Biçeme dair herşeyden fena halde sıkılmış durumda. Hikaye anlatmayı sevmiyor. Sinema onu sadece biçem açısından ilgilendiriyordu ve o da bitti artık. Omuz üzerinden çekilmiş bir sahne daha görmeye tahammül edemeyeceğim diyordu."


Damon'ın bahsettiği Clooney'li film The Man Fron U.N.C.L.E. olabilir. tabii Soderbergh gerçekten o filmin ardından sinemayı bırakır mı bilemiyorum, ama sanki bırakmasa daha iyi olabilirmiş gibi geliyor bana. Hikaye anlatmayı sevmemesi onun sinemadaki güçlü yanlarından biri aslında. Onu farklı kılan şeylerden biri yani. Ne anlattığından önce nasıl anlatacağıyla ilgileniyor ki, günümüzde çoğu zaman iyi filmler bu bakış açısıyla çalışan isimlerden geliyor. Hayırlısı diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder