13.12.2010

Haftanın ödül raporu

  
Bu hafta ağırlıklı olarak Film Eleştirmenleri örgütlerinin ödülleri var raporda. Boston Film Eleştirmenleri Birliği Yılın En İyi Filmi olarak The Social Network'ü seçti. Film Boston'dan tam 5 ödül almış: En İyi Yönetmen ( David Fincher ), En İyi Erkek Oyuncu ( Jesse Eisenberg ), En İyi Senaryo ( Aaron Sorkin ) ve En İyi Müzik Kullanımı ( Trent Reznor ve Atticus Ross ). Black Swan'daki rolüyle Natalie Portman En İyi Kadın Oyuncu seçilirken, Christian Bale The Fighter ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, Juliette Lewis ise Conviction ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu oldu. Kısaca sıralamak gerekirse; En İyi Belgesel: Marwencol, En İyi Yabancı Film: Mother ( Bong Joon-ho ), En İyi Görüntü Yönetimi: True Grit ( Roger Deakins ), En İyi Animasyon: Toy Story 3.

Gelelim New York Film Eleştirmenlerine. En İyi Film yine The Social Network. En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo da yine aynı filme gitti. Natalie Portman New Yorklu eleştirmenlerden de En İyi Kadın Oyuncu dalında ödül alırken, Black Swan En İyi Görüntü ( Matthew Libatique ) ve En İyi Müzik ( Clint Mansell ) ödüllerini de aldı. The Fighter'daki rolleriyle Christian Bale ve Melissa Leo yardımcı dallarda ödüle uzanırken; Noomi Rapace ( The Girl With The Dragon Tattoo ) yılın en iyi çıkış yapan oyuncusu seçilmiş. En İyi Belgesel: Exit Through the Gift Shop, En İyi Yabancı Film: I Am Love ( İtalya ), En İyi Animasyon: Toy Story 3 olarak sıralandı New York'ta.


Sırada Los Angeles var. LA Film Eleştirmenleri Birliği'nin de favorisi The Social Network. En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen ödülleri de aynı filme giderken, LA'daki eleştirmenler Fincher'a verdikleri ödülü Olivier Assayas ile paylaştırmışlar ( ki çok da iyi yapmışlar, Carlos gerçekten çok iyi zira ). King's Speech ile Colin Firth En İyi Erkek Oyuncu seçilirken; Güney Kore yapımı Mother'daki rolüyle Kim Hye-ja En İyi Kadın Oyuncu ünvanını aldı Los Angeles'dan. En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü Jackie Weaver'a ( Animal Kingdom ), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü ise Niels Arestrup'a ( Un Prophete ) gitti. En İyi Görüntü:  True Grit, En İyi Belgesel: Last Train Home, En İyi Yabancı Film: Carlos, En İyi Animasyon: Toy Story 3. Yani The Social Network ve Toy Story 3 kendi dallarında herkesein tercihi olurken, diğer ödüller çeşitlilik gösteriyor gördüğünüz gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder