6.01.2015

Oscar'da durum netleşiyor


Bu yıl 26. kez verilecek Yapımcılar Birliği Ödülleri ( Producers Guild Award ) için adaylar belirlendi. Amerikan film yapımcılarının oylarıyla belirlenen 10 aday arasından 24 Ocak'ta düzenlenecek törenle Darryl F. Zanuck En İyi Film Ödülü'nü alacak olan yapım Oscar'da da En İyi Film dalı için en büyük aday olarak görülüyor. Son 7 yıldır PGA ile Oscar'ın aynı filme gitmesi bu konudaki en sağlam ölçütün Yapımcılar Birliği oldupu konusunda bize yeterli bir ipucu veriyordur sanıyorum. 12 Years A Slave, Argo, The Artist, The King's Speech, The Hurt Locker, Slumdog Millionaire ve No Country For Old Men geçtiğimiz 7 yıl içinde hem Oscar'ı hem de Yapımcıları Birliği'nin ödülünü alan yapımlar olmuştu.

Gelelim bu yılın adaylarına. Aşağıda da göreceğiniz gibi bu yılın aday yapımları arasında belki de ilk kez bu kadar çok bağımsız film var. Bunların içinde benim favorilerim ise elbette Boyhood ve Grand Budapest Hotel.


American Sniper
Birdman
Boyhood
Foxcatcher
Gone Girl
Grand Budapest Hotel
The Imitation Game
Nightcrawler
The Theory Of Everything
Whiplash

10 aday ( ki Akademi En İyi Film dalı için aday sayısını artırınca Yapımcılar Birliği de aday sayısını 10'a çıkardı ) yapım içerisinde Unbroken ( Angelina Jolie ), A Most Violent Year ( J.C. Chandor ) ve Selma ( Ava DuVernay ) gibi filmlerin yer almayışı sürpriz olarak nitelendiriliyor ( Variety'nin yalancısıyım ).

Yapımcılar Birliği yılın en iyi animasyon adaylarını da şu şekilde belirledi:


Big Hero 6
The Book of Life
The Boxtrolls
How To Train Your Dragon 2
The Lego Movie

Birliğin televizyon ve belgesel dalında belirlediği tüm adayları görmek isteyenler buraya bakabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder