18.01.2019

Günün Filmi: Life Itself



Bugünün filmi romantik bir drama... Kesişen hayatlar klişesi üzerine kurulu "Life Itself" iyi bir başlangıç yapsa da fazlasıyla melodramatik bir yöne saparak hedefi ıskalayan bir yapım maalesef.


Kurgu yapısı olarak fena halde "Pulp Fiction"ı örnek alan ve bunu da hiç saklamayan "Life Itself" bir seri kaza sonucu hepsi de aynı kavşakta (gerçek anlamda kavşak, dörtyol ağzı) kesişen hayat öyküleri üzerine kuruyor hikâyesini. Adlarını konu ettiği karakterlerden  alan bölümler (sadece ilk bölüm olan 'Kahraman' hariç) halinde ilerleyen filmde önce Will ve Abby'nin (Oscar Isaac ve Olivia Wilde) sonu trajik biten hikâyesiyle başlıyoruz ve ardından onların çocukları ve onların da çocukları şeklinde ilerliyoruz. "Pulp Fiction"da olduğu gibi ileri geri sıçramalarla devam ediyor kurgu ve hemen hepsini bir şekilde bağlayan da Bob Dylan'ın 1997 tarihli dönüş albümü "Time Out of Mind"ın şarkılarından biri olan "Make You Feel My Love" oluyor.


Aslında umut verici bir girişi olan ve bir süre ilgiyle izlenen ama bir noktadan sonra sadece izleyiciyi ağlatmaya yönelik bir çabaya sıkışıp kalan "life Itself" keşke vaad ettiği gibi gidip sıradan bir romantizme teslim olmasaymış. Ama bir noktadan sonra filmi döngüsel bir tarihe hapseden tüm o tesadüfler silsilesi sadece kaderin ağlarını örmesiyle açıklanabilecek bir finale bağlanıyor ki, anlamsız bir bütün kalıyor elimizde. Üstelik Annette Bening, Mandy Patinkin gibi üst kalibredeki oyuncuların da harcandığını düşünüyorum açıkçası. Son bir not: Filmi izlerken nedense aklıma son birkaç yıldır ABD'de popüler bir dizi olan ve çok az izlediğim "This Is Us" adlı yapım geldi. Sonradan gördüm ki o dizinin yaratıcıları kotarmış bu filmi de.

Filmin Notu: 5/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder