23.07.2012

Altın Portakal Jürisi açıklandı



Bu yıl 49. kez düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma jürisi şekillendi. Aşağıda bu konuda dolaşıma sürülen basın bültenini bulacaksınız.


Başkanlığını Hülya Avşar’ın yapacağı Altın Portakal jürisinde yer alacak isimler açıklandı.


“Mizah, Muhalefet ve Demokrasi” ana teması üzerine şekillenen 49. Altın Portakal’ın ulusal uzun metraj film yarışmasının jürisinde,  yapımcı, yönetmen, senarist, oyuncu, görüntü yönetmeni, müzik sanatçısı, sinema yazarı ve akademisyen olmak üzere bir sinema eserinin sanatsal yaratıcılarını temsil eden geniş bir kompozisyon oluşturuldu.


Antalya Büyükşehir Belediyesi - Antalya Kültür Sanat Vakfı işbirliği ile 6 - 12 Ekim 2012 tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jürisinde yer alacak isimler şunlar: Kutluğ Ataman (yönetmen), Levent Kazak (senarist), Uğur İçbak (görüntü yönetmeni), Prof. Dr. Gülseren Güçhan (akademisyen), Levent Kırca (oyuncu), Selçuk Yöntem (oyuncu), Sümer Tilmaç (oyuncu), Ayşegül Aldinç (müzisyen – oyuncu),  Pelinsu Pir (oyuncu – stand up sanatçısı), Tunca Arslan (SİYAD Başkanı, sinema yazarı), Mine Kırıkkanat (yazar), Erdil Yaşaroğlu (karikatürist – mizah yazarı).



Elbette bazı isimlere itirazım var ama çok da önemli değil öte yandan. Festival nasıl bir oluşumsa jürisi de onu yansıtır nihayetinde. Bana garip gelen, geçen yıl olduğu gibi yine kalabalık bir jüri seçilmiş olması. 13 kişi fazla bence ve asıl sorun da bu. Bu kadar insanın olduğu yerde sağlıklı bir tartışma ortamı olmayacağını ve filmlerin gerektiği gibi değerlendirilemeyeceğini düşünüyorum.

1 yorum:

  1. Açıklanan isimlerin arkasından yaşanan güvensizlik hissi sonuçlar açıklandığı zamanda kendisini gösteriyor. Doğal olarak hiç kimse adalet diye bir şeye inanmıyor.

    YanıtlaSil