14.12.2011

Devamlılık Hatası öneriyor


Bu yeni köşede her hafta sizlere bazı film, DVD, TV dizisi ve okumalar önereceğim. Umarım işinize yarar. İşte ilk önerilerim...

Emek'i Yıktırmayalım

Tabii ki ilk acil önerim Emek'i yaşatmakla ilgili. Biliyorsunuz geçtiğimiz günlerde Emek Sineması'nın yıkımı hakkındaki yürütmeyi durdurma kararını bozan bir karar çıktı mahkemeden. Yani Emek'i yıkmanın yolu açıldı bir anlamda. SİYAD hızlı bir refleksle Emek'i Yıktırmayacağız diyeren harekete geçti ve Emek nöbeti başlattı. Ardından film eleştirmenliğini Türkiye'deki en önemli ismi Atilla Dorsay "Emek Yoksa Ben de Yokum" başlıklı bir yazı kaleme aldı ve Emek Sineması yıkılacak olursa gazeteciliği bırakacağını duyurdu. Önümüzdeki günlerde de geniş katılımlı bir yürüyüş planlanıyor. 24 Aralık Cumartesi, saat 16'da Taksim Meydanı'ndan başlayacak yürüyüş Emek Sineması'nın önüne kadar devam edecek. Bu yürüyüşe mutlaka katılalım, Emek'i yaşatalım.


Margin Call

Türkiye'de Oyunun Sonu adıyla gösterime giren bu filmi özellikle öneriyorum, zira birkaç gün sonra vizyondan kalkacak tahminimce. hayatımızın fena halde önemli bir parçası haline gelen ekonomik krize ve kapitalist sisteme daie son derece ustaca yazılıp, oynanmış ( ve çekilmiş ) bir film Margin Call. Sistemin ekonomik ve ahlaki çöküşünü gözler önüne sererken izleyicini aklında çok güzel ve doğru sorular uyandırmayı da biliyor. Örneğin bu saçmalık daha ne kadar devam edecek diye soruyorsunuz kendinize. Kevin Spacey ve Jeremy Irons gibi isimlerin başını çektiği oyuncu kadrosu çok iyi gerçekten.


Aşkın İkinci Perdesi - DVD

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde izlediğim Late Bloomers, ya da Türkçe adıyla Aşkın İkinci Perdesi DVD formatında piyasaya çıktı. Film vizyona girmediği için gözden kaçırması da kolay olur. Julie Gavras'ın yönettiği film ortayaşı da aşıp artık yaşlılığın eşiğine gelen bir karı kocanın hayata tutunma maceralarını anlatıyor. Dozunda mizahı, Isabella Rossellini ve William Hurt'ün ustalıklı oyunculukları ve yaşlılıkla yüzyüze kalan insanlara dair müthiş gözlemleriyle evde sinema keyfi yapmak isteyenler için hoş bir alternatif.


Luther - TV

Şu sıralar Fox Crime kanalında gösterilen Luther son yıllarda izlediğim en iyi polisiye yapımlardan biri. Idris Elba'nın işine fazlasıyla bağlı, bir hayli asabi ama bir o kadar da başarılı bir polis dedektifini canlandırdığı Luther son zamanlarda birbirinden güzel işlere imza atan BBC tarafından yapılmış. Şu ana kadar iki sezon çekilen ve toplamda 10 bölüm yayınlanan Luther'i bir an evvel yakalamnızda yarar var. İlk bölümlerini kaçıranlar için dizinin tekrar yayınlarını beklemelerini tavsiye ederim.


Sükût Ayyuka Çıkar - Yücel Balku

34 yaşında, belki de hayatının en verimli günlerine bile ulaşamadan aramızdan ayrılan yazar Yücel Balku'nun Bitmemiş Külliyat altbaşlıklı Sükût Ayyuka Çıkar adlı kitabı Can Yayınları etiketiyle yayınlandı. İçinde Balku'nun ilk kez Hayalet Gemi'de, ardından kitap olarak yayınlanan tüm öykülerinin yanısıra, kitaplarda yayınlanmamış öyküleri, denemeleri, Şiirleri ve Balku ile yapılmış söyleşiler olan kitap zamansız göçüp giden bir yazara saygı niteliği taşıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder