12.07.2010

Haftasonundan kalanlar



Bu haftasonu izlediğim filmlerin ilki John Huston imzalı The MacKintosh Man oldu. 1973 tarihli film soğuk savaş döneminde geçen bir casusluk öyküsünü anlatıyor. Soğuk savaşa dair çokça csusuluk filmi çekildi malum ve ben de bazılarını çok severim gerçekten. Özellikle Michael Caine'in oynadığı The Ipcress File favorilerimdendir. The MacKintosh Man'in izlediğim en iyi casus filmlerinden biri olduğunu söyleyemem ama Paul Newman ve James Mason gibi isimlerin performansları ve Huston'ın soğuk gerçekçiliği hoşuma gitti doğrusu. Zaten hep söylerim, ne varsa 70'lerde var. Belki de dönemin teknik olanakları sayesinde filmlerin görsel bir ortak dili olduğu içindir bilemiyorum ama konusu ne olursa olsun 70'lerde çekilmiş bir film bana iyi geliyor. Görüntüler, renkler, açılar, müzik... hepsi bana göre bir numara. Tabii ki 40'ların ( ve 50'lilerin ) noir'larının yeri ayrı.




Gelelim haftasonunun ikinci filmine: Killers. Bu isimde ( daha doğrusu The Killers isminde ) çok film var ama Robert Luketic'in yönettiği 2010 tarihli Killers ne yazık ki adaşlarının düzeyine yaklaşamıyor. Başrollerde Ashton Kutcher, Katherine Heigle ve Tom Selleck var. Bence vakit kaybı, tavsiye etmem.



Son olarak The Runaways adlı filmi izledim ve galiba en çok da onu beğendim. Galiba değil, öyle. Sundance'de de beğeniyle karşılanan film 70'li yılların müzik gruplarından The Runaways'in hikayesini anlatıyor. Daha çocuk yaşta müzik işine bulaşan ve dönemin ilk kadın rock gruplarından birini kuran Joan Jett ve Cherie Currie'nin yaşadıklarına odaklanan film fazla iddiası olmayan ama anlattığı konu ve kişileri dürüstçe aktaran bir yapım. Başrollerde Kirsten Stewart ( Joan Jett rolünde bir Twilight yıldızı ne kadar olursa artık ) ve muhteşem Dakota Fanning var. Zaten film Cherie Currie'nin anılarından hareketle çekilmiş ve işin asıl yükü Fanning'e kalmış. Ya da o çok daha iyi oynadığı için izlerken öyle bir his oluşuyor insanda. Velhasıl, birkaç küçük sorun dışında güzel bir film The Runaways.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder