3.02.2019

Günün Filmi: Anna and the Apocalypse



Bugünün filmi bir zombi müzikali... Türler arasında gezinen "Anna and the Apocalypse" unutulmaz bir film değil belki ama hedeflediği şeyi hakkıyla yapan ve kesinlikle eğlendirmesini bilen matrak bir yapım.


İlk gösterimini 2017'nin Eylül'ünde Fantastic Fest'te yapan İskoç yapımı "Anna and the Apocalypse" bir teenage zombi müzikali. Ve aynı zamanda bir noel komedisi. Filmin baş kahramanı Anna lisenin son yılını okuyan ve bir sonraki yıl üniversiteye başlamak yerine babasından gizli dünyayı gezme planları yapan bir genç kız. Annesi yıllar önce ölmüş ve babasıyla beraber yaşamaya alışmış kızımızın okulun tuhaf tiplerinden oluşan küçük bir de arkadaş grubu var, her teenage komedisinde olduğu gibi. Bir de durup durup "Grease" (ya da "Glee") misali şarkı söyleyip dans etmeye başlıyorlar ki, hiç de fena kurgulanmamış sahneler var bu anlamda. Bütün bunlara bir de yaşadıkları kasabaya musallat olan bir hastalık yüzsünden zombiye dönüşen insanlar eklenince ortaya kıyamet gibi film çıkıyor (iyi anlamda).


İyi bir zombi filmini piyasadaki vampir filmlerinin birçoğuna tercih ederim. Hele ki "Twilight" serii gibi vıcık vıcık romantik filmlerdense bol kanlı ve kendinden mizahlı (kabul edelim ki, zombiler her zaman biraz komikler, bazen çok komikler) zombi aksiyonları her zaman yeğdir. Üstelik bu kez bir de müzik ve dans var ("Thriller" kadar ustaca olmasa da...). John McPhail'in yönetmen koltuğunda oturduğu ve şapşal noel kazakları, klişe okul tiplemeleri (gösteriş meraklısı salak sporcu genç, hırslı müdür yardımcısı, silik romantik genç, aksi lezbiyen kız...), ağır ağır hareket eden ama bir kez ısırdı mı adamı zombiye çeviren yürüyen ölülerle dolu film belki türe (en azından zombi türüne) bir yenilik getirmiyor ama sunduğu lezzetli fusion ile en azından ümit vaad ediyor. Başrolünde Ella Hunt'ın ışıl ışıl parladığı ve büyüme sancılarının zombi metaforuyla yedirildiği "Anna and the Apocalypse" salonlara gelir mi bilemem ama bulduğunuz yerde, arkadaş grubunuzla izlemeniz tavsiye edilir, eğlenmek dışında fazla bir beklentiye kapılmadan.

Filmin Notu: 7/10

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder